همانطور که میدانید مایکروساف تبلت و لپتاپهای خود را به صورت کامل جدا کرده و در دو سری سرفیس (سری تبلت) و سرفیس لپتاپ (سری لپتاپها) تولید میکند. با این حال آخرین سری از تبلت مایکروسافت یعنی سرفیس پرو ۹ نه تنها از پردازنده لپتاپ یعنی اینتل بهرهمند است بلکه از نظر کارایی و قدرت از برخی لپتاپهای قدرتمند نیز پیشی میگیرد.
سرفیس پرو ۹ به دو دسته تقسیم میشود که در نوع پردازش و انتخاب آن اهمیت بسیار زیادی دارد. نسخه اول نسخه از سیم کارت پشتیبانی نمیکند و از پردازنده بسیار قدرتمند و نسل ۱۲ اینتل بهره میبرد که شما میتوانید یا Intel® Core™ i7-1255U processor یا نسخه ضعیفتر Intel® Core™ i5-1235U processor را تهیه کنید که هردو مورد در خصوص اجرا و پردازش سنگ تمام میگزارند.
اما اگر بخواهید سرفیس پرو شما از سیم کارت فیزیکی نیز پشتیبانی کند، نسخه 5G آن نیز موجود است اما با یک تفاوت بزرگ به نسبت نسخههای اینتل! نسخه 5G سرفیس پرو ۹ از پردازنده Microsoft SQ® 3 استفاده میکند که یک پردازنده موبایلی است دقیقا همانند آن چیزی که در مکبوکها و تبلتهای سری M اپل وجود دارد. البته به این معنا نیست که این نسخه خیلی ضعیفتر است بلکه ممکن است محدودیتهای بیشتری به نسب نسخه اینتل داشته باشد. البته تفاوتهای بین نسخه SQ3 و اینتل به همین جا ختم نمیشود، نسخه اینتل از بخش گرافیکی Iris® Xe Graphics بهره میبرد اما نسخه SQ3 از پردازنده Adreno™ 8CX Gen 3 برای پردازش استفاده میکند.
بر روی کاغذ سرفیس پرو ۹ از یک نمایشگر ۱۳ اینچ با فناوری LCD و با نام Flow Display عرضه میشود که وضوح تصویر ۲۸۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل را میدهد. اما به دلیل قابلیتهای بسیاری که مایکروسافت در این تبلت قرار داده، کیفیتی خارقالعاده را تجربه خواهید کرد. رنگها در این صفحه نمایش سرزنده و طبیعی به نظر میرسند که برای طراحان یک مزیت بزرگ است.
شایان بهذکر است که نرخ نوسازی به ۱۲۰ هرتز میرسد پس ترزیشنها و انیمشینها (تمامی تحرکات در صفحه نمایش) به نرمترین شکل ممکنه به نمایش گذاشته میشود. پشتیبانی از دیگر ویژگیهایی همانند Dolby Vision IQ، Auto Color Management و Adaptive Color میتواند پروفایل رنگی مناسب و طبیعیتری برای دیدن فیلم و اجرای بازیها در اختیار کاربران قرار دهد. درنهایت صفحه نمایش تمام لمس این تبلت از مولتی تاچ ۱۰ نقطهای پیشتیبانی میکند، اما با استفاده از قلم مخصوص مایکروسافت است که قابلیتهای واقعی طراحی از این تبلت را میبینید.
اگر مقدار و نوع حافظه رم برای شما اهمیت دارد پس باید دقت بیشتری در تهیه نسخه SQ3 و اینتل داشته باشید. نسخه اینتل از حافظه رم LPDDR5 کاستوم بهرهمند است و به کاربران حق انتخاب را بین نسخههای ۸، ۱۶ و ۳۲ را میدهد. اما در نسخه SQ3 از نسخه رم LPDDR4x استفاده شده و تنها در دو مدل ۸ و ۱۶ گیگابایت عرضه میشود. هر دو نسخه با هارد SSD و حافظههای ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت عرضه میشوند. اما نسخه اینتل که تنها از حالت شبکه وایفا پشتیبانی میکند، با هارد ۱ ترابایت نیز عرضه میشود.
تنها نکته مثبت در خصوص تهیه نسخه 5G عملکرد باتری بهینه آن است. در حالی که نسخه اینتل حدوداً ۱۶ ساعت از شارژ نگهداری میکند (در حالت استفاده استاندارد و به صورت مداوم)، نسخه SQ3 میتواند تا ۱۹ ساعت نیز شارژ را نگهداری کند؛ صد البته این اختلاف زیاد به دلیل مصرف بالای پردازندههای اینتل است.
هر دو نسخه از سرفیس پرو از یک سیستم دوربین استفاده میکنند. در بخش دوربین سلفی یک دوربین Full HD با قابلیت فیلمبرداری 1080p قرار گرفته تا در تماسهای تصویری کیفیت مطلوبی را تجربه کنید. این دوربین همچنین دارای سنسور تشخیص چهره مایکروسافت یا Windows Hello face نیز است.
دوربین اصلی یک ماژول ۱۰ مگاپیکسل است که میتواند تا حداکثر وضوح 4K فیلمبرداری کند و کیفیت مناسبی برای ثبت تصاویر دارد. تنها تفاوتی که بین دو نسخه وجود دارد این است که نسخه SQ3 به دلیل نوع پردازنده از افکتهای تصویری در حین تماس تصویری برخوردار است.
همانطور که در مقلات دیگر نیز گفته شد، سرفیس پرو بدون لوازم جانبی آن یعنی کیبورد کاور و قلم آن شاید آنقدری که باید کارآمد نباشد و در واقع این دو وسیله هستند که شخصیت اصلی این سرفیس پرو را نشان میدهند. بدون شک برای طراحان استفاده از قلم مایکروسافت قابلیتهای بیشماری برای طراحی دیجیتال میدهد. اما این کیبورد و کاور مخصوص مایکروسافت است که سرفیس پرو ۹ را به یک لپتاپ کارآمد و تمام عیار تبدیل میکند. با اضافه شدن این دو لوازم همانند نام این تبلت، یک تبلت حرفهای برای کارهای حرفهای خواهید داشت.
یک تفاوت گستردهی دیگر بین دو نسخه 5G و اینتل وجود دارد. و آن هم در نوع امنیت دستگاه است. نسخه اینتل از یک تراشه امنیتی باعنوان Firmware TPM 2.0 بهره میبرد که به معنای واقعی کلمه خیال شما را از امنیت دستگاه و اطلاعات شما تضمین و راحت میکند. در نسخه SQ3 اما از تراشه Microsoft Pluton بهره میبرد.
این دستگاه از جدیدترین نسخه وایفا یعنی Wi-Fi 6E استفاده میکند که سرعت بالایی در اتصال و انتقال اطلاعات بین شبکه میدهد. سرفیس پرو ۹ همچنین از اتصال بلوتوثی با نسخه ۵.۱ بهرمند است. در نسخه اینتل دو درگاه USB-C نسخه ۴.۰ یا Thunderbolt™ 4 وجود دارد که درحال حاضر یکی از پر سرعتترین حالتهای انتقال دیتا به وسیله کابل و درگاه است. اما در نسخه SQ3 از دو درگاه USB-C نخسه ۳.۲ استفاده شده که آن نیز سرعت مناسبی ارائه میدهد.
پیشنهاد ویژه هایتوکس
تبلت اپل مدل iPad Pro 11" 2022 Wi-Fi ظرفیت 128 گیگابایت
تبلت شیائومی مدل Poco Pad 2024 Wi-Fi ظرفیت 256 گیگابایت
تبلت سامسونگ مدل Galaxy Tab S9 2023 Wi-Fi ظرفیت 256 گیگابایت
خرید این کالا