سرفیس پرو ۸
تبلتها بخش بزرگی را از دنیای امروزه را تشکیل میدهند. و سرفیس پرو ۸ یکی از قدرتمندترین این تبلتهاست. این صفحههای تماما لمسی، که عموما صفحه نمایشی بزرگتر از موبایلها دارند، میتوانند تا حدودی جای خالی یک لپ تاپ را برای شما پر کنند.
در ابتدا این دستگاههای دوست داشتنی قدرت کافی برای بسیاری از کارها را نداشتند و بیشتر یک وسیله برای سرگرمی بودند تا یک دستگاه حرفهای برای فعالیتهای روزانه ، در نتیجه این فناوری نیاز به یک پیشرفت بزرگ داشت.
مایکروسافت از همان ابتدا به دنبال این بود که از این صفحه نمایشهای لمسی به عنوان یک ابزار برای طراحان استفاده کند پس اولین تبلت خود را با قلم و با عنوان Microsoft Tablet PC معرفی کرد. هدف این بود که این تبلت از سیستم عامل ویندوز XP پشتیبانی و استفاده کند.
با اینکه ایده اولیه این تبلت عالی بود اما نتوانست به صورت کلی موفق عمل کند. سپس تبلتهای اپل معرفی شدند و انقلابی در صنعت تبلتها ایجاد کردند، با اینکه تبلتها در این دوره هم به اندازه کافی قدرتمند نبودند برای کارهای ساده به صورت حرفهای استفاده میشدند و این جرقهای بود برای تبلتهای بعدی مایکروسافت.
تبلتهای مایکروسافت با عنوان سرفیس یا Surface معرفی میشوند و بر خلاف تبلتهای اپل برای طراحیها حرفهای استفاده میشود و میتواند سیستم عامل قدرتمند کامپیوتر یعنی Windows را اجرا کند. این شروع موفقی برای این سری بود، سرفیسها ترکیب جالبی از قابلیتهای یک تبلت و لپ تاپ هستند.
پلتفرم
- سیستم عامل
تبلت مایکروسافت Surface Pro 8 از تراشههای اینتل استفاده میکند به همین منظور از سیستم عامل کامپیوترهای شخصی یعنی ویندوز ۱۱ بهره میبرد. سیستم عامل ویندوز یکی از کاملترین سیستم عاملهای کامپیوتر، لپ تاپ و تبلت-لپتاپهاست که خوشبختانه مجموعه بزرگی از نرمافزارها را پشتیبانی میکند.
به صورت پیش فرض این تبلت از Window 11 Pro استفاده میکند، یعنی جدیدترین سیستم عامل مایکروسافت، شاید به دلیل سخت افزار با برخی محدودیتها روی این تبلت مواجه شوید اما در نصب هیچ برنامهای محدودیت نخواهید داشت.
- پردازنده
یک رسم برای مایکروسافت است که از پردازندههای اینتل استفاده کند، با اینکه در برخی تبلت یا حتی لپ تاپهای مایکروسافت پردازندههای موبایل یا ARM نیز دیده میشود، تبلت Surface Pro 8 فقط از پردازندههای اینتل استفاده میکند. البته سه حق انتخاب برای کاربران قرار گرفته شده، پردازنده Core™ i3-1115G4 ، Core™ i5-1145G7 و Core™ i7-1185G7 که همه آنها از نسل ۱۱ پردازندههای اینتل میباشند.
پردازندههای Core i5 و Core i7 بر اساس فناوری EVO ساخته شدهاند اما نسخههای Core i3 و LTE( سیم کارت خور ) از این فناوری بیبهره هستند. مایکروسافت سعی دارد تا تعادل را در بین پردازنده و مصرف باتری نگهدارد، این یک تبلت قابل حمل است، پس علاوه بر سرعت پردازش بالا به عمرباتری طولانی مدت نیز احتیاج دارد. خوشبختانه به روز رسانیهای مایکروسافت در بخش پردازنده مرکزی باعث شده این تبلت به جای پردازندههای ۱۵ وات نسخه قبلی از پردازندههای ۲۳ وات بهرمند باشد. با اینکه شاید تفاوت کلی در عملکرد این تبلتها ایجاد نکند اما حداقل ۲ برابر از Surface Pro7 سریعتر عمل میکند.
- گرافیک
بحث پردازش گرافیکی که باشد خیلی روی Surface Pro 8 نمیتوان حساب باز کرد، این تبلت از پردازنده وابسته به پردازنده مرکزی استفاده میکند که با Iris® Xe Graphics معرفی میشود، البته این پردازنده گرافیکی فقط برای نسخههای Core i5 و Core i7 هستند و در نسخه Core i3 از پردازندههای ضعیفتر UHD Graphics استفاده میشود.
Surface Pro 8 به صورت کلی برای پردازشهای سنگین گرافیکی نظیر استفاده از برنامههای طراحی و رندر سه بعدی و یا بازی طراحی نشده و بیشتری تمرکز را روی فعالیتهایی دارد که از منابع پردازنده اصلی استفاده میکنند.
با این حال عملکرد مناسب را در استفاده از برنامههای گرافیکی دو بعدی همانند Adobe Photo Shop و illustrator خواهید داشت، همچنین لیست بزرگی از بازیهای سبک و قدیمی را میتوانید روی این دستگاه بدون هیچ مشکلی اجرا کنید.
- ذخیره سازی و حافظه رم
یکی از خوبیهای داشت یک تبلت با مشخصات لپ تاپ این است که میتوانید بر اساس نیاز نسخههای مختلف آن را انتخاب کنید. مایکروسافت هم برای شما چندین و چند تبلت با مشخصات مختلف برای خرید قرار داده تا مشخصات مورد نیاز خود را تهیه کنید. در تمامی مدلهای این تبلت میتوانید بین ۸، ۱۶ و ۳۲ گیگابایت رم یکی را انتخاب کنید. همچنین بین مدلهای ۱۲۸، ۲۵۶، ۵۱۲ گیگابایت و ۱ ترابایت قادر به انتخاب هستید.
- صدا
با اینکه تبلتهای مایکروسافت برای کارهای حرفهای طراحی شدند، شاید گاهی بخواهید از بازی کردن یا دیدن یک ویدئو لذت ببرید، و یا حتی شاید بخواهید یک جلسه کاری به صورت آنلاین برگزار کنید، در این شرایط تبلت شما به یک اسپیکر و میکروفن قدرتمند احتیاج دارد. اما عملکرد صدا در Surface Pro 8 چگونه است؟ این تبلت از اسپیکر ۲ وات استفاده میکند که جداً به عنوان یک تبلت صدای بسیار خوبی ارائه میکند به خصوص در زمانی که تماسهای تصویری استفاده میکنید به نظر میرسد صدای افراد رسا و بدون مشکل است.
اسپیکرهای سرفیس پرو 8 تا حد بسیار زیادی میتواند بلند باشند، این اسپیکرها قادر به تولید ۷۲ دسیبل صدا در آخرین درجه پخش نیز میباشند.
صفحه نمایش
در حالی که تبلتهای زیادی در بازار وجود دارند که از صفحه نمایش OLED استفاده میکنند، مایکروسافت همچنان از صفحه نمایش مخصوص خود یعنی PixelSense استفاده میکند. این صفحه نمایش میتواند به اندازه صفحه نمایشهای OLED باکیفیت، واضح و پر نور باشد اما از یک فناوری قدیمی استفاده میکند.
همانند دیگر صفحه نمایشهای این برند، سرفیس پرو ۸ از نسبت تصویر ۳ به ۲ بهره میبرد. که فضای بیشتری برای خواندن و نوشتن مطالب به خصوص در وبها و برنامههای نوشتار همانند Office Word میدهد.
مایکروسافت صفحه نمایش خیلی روشنی همانند تبلتهای جدید اپل ندارد پس قبل از خرید تبلت سرفیس پرو ۸ باید به این موضوع دقت ویژهای داشته باشید. روشنایی این تبلت ۴۵۰ نیت است و مناسب فضاهای بسته همانند خانه و اداره است.
سرفیس پرو ۸ از فناوری PLS استفاده میکند که شباهت بسیار زیادی به پنلهای IPS دارد، اما در نهایت صفحه روشنتر و واضحتر برای نمایش نسبت به فناوری IPS دارد. اندازه صفحه نمایش ۱۳ اینچ و رزولوشن آن ۱۹۲۰ × ۲۸۸۰ پیکسل است.
دوربین
یکی از تفاوتهای بزرگ بین تبلتها و لپ تاپها استفاده از دو دوربین اصلی و سلفی است، درحالی که لپ تاپها تنها از یک وبکم معمولی استفاده میکنند.
Surface Pro 8 هم یک تبلت است، و همانند هر تبلت دیگر از دو دوربین سلفی و اصلی استفاده میکند. دوربینی در جلوی قرار گرفته شباهت زیادی با وبکمهای لپ تاپ دارد، این دوربین ۵ مگاپیکسلی است اما کیفیت قابل قبولی دارد.
برای دوربین پشتی یا اصلی از دوربین ۱۰ مگاپیکسلی استفاده شده، هر دو دوربین سلفی و اصلی میتوانند به صورت 1080p فیلمبرداری کنند اما برای دوربین اصلی شما قادر به فیلمبرداری تا رزولوشن 4K هستند.
ارتباطات و اتصالات
خوشبختانه این تبلت ضعف یا کمبود درگاه اتصال ندارد. این تبلت از دو درگاه USB-C استفاده میکند، این درگاهها از نوع USB 4.0/Thunderbolt™ 4 که جز جدیدترین فناوری USB محسوب میشود. هستند یعنی علاوه بر انتقال اطلاعات و شارژ میتوانند به عنوان خروجی تصویر به نمایشگرهای خارجی از آن استفاده کرد.
اما این تنها راه برای شارژ سرفیس پرو ۸ نیست، برای شارژ دستگاه میتوانید از درگاه مغناطیسی Surface Connect port نیز استفاده کنید.علاوه بر آن همانند بسیاری از تبلتها و لپ تاپهای مایکروسافت یک درگاه AUX برای اتصال به پخش کنندههای صدای خارجی همانند اسپیکر و هدفون استفاده کنید.
باتری
مایکروسافت تمام تلاش خود را میکند تا عمرباتری یا نگهداری باتری طولانیتری داشته باشد. به همین دلیل همیشه تعادل را بین سخت افزار و مصرف باتری برقرار میکند.
مایکروسافت سرفیس پرو ۸ در دو نسخه عرضه میشود، LTE و Wi-Fi که هر نسخه مصرف متفاوتی دارد. نسخه وایفای این تبلت میتواند ۱۶ ساعت باتری را نگهدارد. درحالی که نسخه سیمکارت خور یا LTE تنها ۱۴ ساعت قادر به نگهداری شارژ باتری است. این شرایط نگهداری باتری برای تبلتهای قدرتمندی همانند سرفیس بد نیست، اما میتواند بهتر هم باشد.
بدنه
یکی از ویژگیهایی که در Surface Pro 8 دوست دارم پایه نگهدارنده آن یا kickstand آن است. این پایه نگهدارنده به تبلت کمک میکند تا در حالتهای افقی یا عمودی بر روی سطوح صاف قرار بگیرد، این ویژگی برای برقراری تماسهای تصویری یا فیلم دیدن بسیار کاربرد دارد.
همانند دیگر محصولات مایکروسافت Surface Pro 8 نیز از یک طراحی مدرن بهرهمند است. بدنه از آلومینیوم آنودایز شده استفاده میکند که جلوه زیبایی به این تبلت میدهد.
پس از دو تبلت سرفیس پرو ۶ و ۷ مایکروسافت تغییرات بیشتری را در ظاهر این تبلت اعمال کرد. این تبلت حالا علاوه بر رنگپلاتینیوم یا به زبانی سادهتر نقرهای خودمان، از مدل جدید با رنگ مشکی مات یا عنوان گرافیت رونمایی کرد. مایکروسافت سالهاست که در بیشتر محصولاتش از رنگهای روشن استفاده میکند، دیدن یک رنگ تیره بین این محصولات جدا رضایت بخش است.
اندازه بدنه Surface Pro 8 ۹.۳ × ۲۰۹ × ۲۸۷ میلیمتر و وزن آن حدود ۸۹۱ گرم است. زمانی که کیبورد-کاور مخصوصش به آن متصل است، تشخیص آن از یک لپ تاپ کار دشواری است، اندازه صفحه این تبلت ۱۳ اینچ است، استاندارد صفحهای که در بسیاری از لپ تاپها استفاده میشود.
سایر
تبلت Surface Pro 8 از از لمس چند نقطهای و از قلمهای مخصوص مایکروسافت به خصوص Surface Slim Pen 2 بهره میبرد که برای طراحان یک مزیت بزرگی است، همچنین از سنسور تشخیص نور محیطی بهرهمند است تا نور صفحه همیشه با چشمان شما تنظیم باشد، همچنین سنسور ژیروسکوپ و سرعت سنج را نیز دارد. تمامی نسخههای از تراشه TPM 2.0 استفاده میکند از اطلاعات در برابر دزدیهای سایبری حفاظت میکند.
مزایا و معایب
+ صفحه نمایش بزرگ
+ طراحی جذاب به همراه رنگ جدید
+ پردازنده سریعتری نسبت به دو مدل گذشته
- قیمت بالا
- کیبورد و قلم به صورت جداگانه فروخته میشود
- ضعف شدید در اجرا بازیها به خصوص بازیهای جدید
جمع بندی هایتوکسی
سرفیس پرو ۸ در میان تبلتها جدا بهترین است، با اینکه از بسیاری از لپ تاپها نیز قدرتمندتر است همچنان در بخش گرافیک و اجرای بازیها ضعف دارد، اگر طرفداری بازیهای ویدئویی هستید گزینههای بهتری وجود دارد تا هر چند مدت یکبار یه دل سیر با لپ تاپ بازی کنید، اما سرفیس پرو ۸ به هیچ وجه آن گزینه نیست.
این تبلت پردازنده بسیار قدرتمندی دارد که میتواند از پس بسیاری از فعالیتهای روزانه به راحتی بربیاید، اگر نویسنده سئو کار یا حتی برنامه نویس هستید، سرفیس پرو ۸ میتواند یک انتخاب به جا باشد.
استفاده از قلم و کیبورد مخصوص میتواند تجربه خوبی باشد، اما هرکدام به صورت جدا فروخته میشود. در نهایت میتوان گفت سرفیس پرو ۸ یک تبلت بسیار خوب است و اگر بر اساس توانش با آن برخورد کنید میتواند شما را از داشتن یک لپ تاپ قدرتمند بینیاز کند.
تاریخ انتشار : 4 بهمن ۱۴۰۱
#کامپیوتر #مایکروسافت
نوشته شده توسط : امیرحسین ارشادیان