سرویس Game Pass چیست؟
شاید تا به امروز نام ایکس باکس گیم پس( Xbox Game Pass )زیاد به گوش شما خورده باشه. اما این سرویس چیست و چرا در بین کاربران دنیا و به خصوص کاربران ایرانی تا این حد محبوب است؟
شبکههای استریم و پخش فیلم سالهاست که محبوبیت بسیاری در بین کاربران پیداکردهاند. دلیل آن هم واضح است، با پرداخت مبلقی ماهیانه شما میتوانید لیست بزرگی از فیلمها را تماشا کنید. Game Pass نیز از همین سیستم اما این بار برای بازیهای ویدئویی استفاده میکند.
Netflix جز اولین و بهترین شرکتهایی بوده که توانست استریم فیلم را به شکل جهانی ارائه کند. ایده آن ساده بود، شما با پرداخت ماهیانه میتوانستید لیستی از فیلمهایی را تماشا کنید، به جای آنکه هر فیلم را جداگانه و با هزینه بیشتر خریداری کنید.
این شرایط هم برای کاربران سودآور بود و هم برای شرکت، چون کاربران به لیست بزرگی از فیلمها برای تماشا دست پیدا میکردند و از طرف دیگر شما مجبور بودید حتی برای فیلمهایی که در گذشته نیز تماشا کردهاید ماهیانه پول پرداخت کنید.
مایکروسافت از این ایده برای کنسولهای نسل ۸ و ۹ خود استفاده کرد، دقیقا همانند شرکتهایی مانند نتفلیکس شما با پرداخت ماهیانه میتوانید به لیست بزرگی از بازیها دست پیدا کنید.
+ چرا باید از گیم پس استفاده کنیم؟
با توجه به بالا رفتن قیمت ارز خرید بازیهای ویدئویی هر روز برای کاربران ایرانی دشوارتر میشود. از همین رو خرید یک بازی با قیمت بالا دیگر به صرفه نیست، یکی از راههایی که کاربران ایرانی برای دور زدن این هزینهها استفاده میکنند استفاده از کنسولها با اکانتهای غیر قانونی است.
این نخوه استفاده از کنسولها خطراتی همانند بَن شدن دستگاه را به همراه دارد و کاربران هم نمیتوانند از سرویسها یا بازیهای آنلاین استفاده کنند.
اما اگر به شما بگوییم یک راه حل قانونی و به صرفهتر هست چطور؟ بله بزرگترین دلیلی که کاربران ایرانی از گیم پس استفاده میکنند همین است.
این سرویسی است که مایکروسافت به صورت رسمی برای استریم بازی ایکس باس و کامپیوتر استفاده میکنند. این سرویس را از ۱ ماه تا ۱ سال میتوانید تهیه و خریداری کنید.
زمانی که شما گیم پس را تهیه میکنید میتوانید بازیهایی که در این لیست قرار دارند را دانلود و سپس اجرا کنید. شما حتی میتوانید از سیستم Cloud Gaming استفاده کرده و بازیها را بدون دانلود اجرا کنید که البته به اینترنت پایدار وسریع نیاز دارد.
شما با خرید گیم پس میتوانید بازیها را به صورت آنلاین تجربه کنید یا به طور دقیقتر به سرویس Xbox Live Gold دسترسی خواهید داشت و دیگر نیاز به خرید جداگانه آن ندارید که با توجه به قیمت خرید اشتراک ماهانه برای کاربران ایرانی کمتر از معجزه نیست.
شاید تصور کنید بازیهایی که در لیست گیم پس قرار گرفته کهنه یا به اندازه کافی خوب نباشند، اما اینطور نیست ایکس باکس بسیاری از بازیهای انحصاری خود را برای کاربران در دسترس قرار داده است. حتی تا به امروز بازیهایی از شرکتهای غیر مایکروسافت و انحصاریهای آن همانند Assassins Creed Odyssey در این لیست قرار گرفته است.
بازیها هم همیشه ثابت نیستند البته هرچند وقت بازیهای جدید به این لیست اضافه یا از آن خارج میشوند. شایان به ذکر است که اکثریت بازیهای دو شرکت EA Game و Riot Games نیز در این سرویس قرار گرفتهاند که میتواند از تجربه آنلاین آنها نهایت لذت را ببرید.
اگر شما همانند ما از تجربه دوباره بازیهای کلاسیک لذت میبرید گیم پس عناوین زیادی از بازیهای Xbox 360 و حتی نسخه اولیه Xbox را در لیست خود جا داده است.
+ آیا گیم پس نسخههای متفاوت دارد؟
جواب این سوال بله است. گیم پس به صورت کلی به سه نسخه متفاوت تقسیم میشود که با عنوان Game Pass Console، Game Pass PC و Game Pass Ultimate معرفی میشوند.
نسخه PC و Console همانگونه که از عنوانشان مشخص است به ترتیب برای کامپیوترهای شخصی و کنسولهای مایکروسافت یعنی Xbox One و Xbox Series X|S استفاده میشود.
اما زمانی که نسخه Ultimate آن را خریداری میکنید میتوانید با استفاده از آن اکانتی که استفاده میکنید هم از لیست بازیهای کامپیوتر و هم از بازی بر روی کنسول بهره ببرید.
البته حتما واژههایی همانند گیم پس هوم ( Home )، غیر هوم ( Non-Home ) و کامل را نیز شنیدهاید. شاید مهمترین نکته کل بخش در همین قسمت باشد چون بسیاری از کاربران تفاوت این سه نسخه را نمیدانند.
زمانی که شما نسخه غیر هوم را خریداری میکنید، هر بار که بخواهید از سرویس گیم پس یا بازیهای آن استفاده کنید، باید وارد این اکانت بشوید و هر بار دوباره باید این مسیر را تکرار کنید به طور معمول به دلیل قیمت بسیار کم آن برخی از کاربران به سراغ آن میروند اما جداً به دردسرش نمیارزد.
اما نسخه دیگری وجود دارد که به آن هوم میگوییم، زمانی که شما نسخه هوم را خریداری میکنید اکانت را فقط و فقط یکبار روی سیستم یا کنسول وارد( Sign-in ) میکنید. دیگر نیازی نیست تا زمان اتمام زمان گیم پس وارد اکانت بشوید چون گیم پس در این حالت روی کنسول شما نشسته است.
در مورد هر دو نسخهای که در بالا وجود دارد باید گفت اینها نسخههای اشتراکی گیم پس هستند که ایکس باکس به صورت قانونی این اجازه را به کاربران داده تا بتوانند از اکانتهای خود به صورت اشتراکی استفاده کنند.
حالا یک گزینه دیگر هم وجود دارد که به آن اشتراک کامل میگوییم. شما زمانی که به صورت کامل آن را خریداری میکنید میتوانید ظرفیت هوم را بفروشید یا به دوستانتان هدیه بدهید. در هر صورت در این حالت این گیم پس روی اکانت اصلی شما قرار میگیرد.
+ مشکلات استفاده از گیم پس چیست؟
بگذارید با شما صادق باشیم، تا به امروز مزایای استفاده از این سرویس خیلی بیشتر از استفاده نکردن از آن است. با این حال زمانی که شما از این سرویس استفاده میکنید محدودیتهایی خواهید داشت.
گیم پس یک سرویس کاملا قانونی است پس زمانی که از این سرویس استفاده میکنید نمیتوانید از اکانتهای غیر قانونی استفاده کنید. گیم پس در برخی موارد اتصال دائم را برای اجرای بازیها نیاز دارد. هرچند چند ترفند برای اجرای بازیها به صورت آفلاین نیز وجود دارد.
با اینکه گیم پس لیست بزرگی از بازیها را پوشش میدهد ممکن است همیشه این بازیها جدیدترین بازیهای روز نباشند، صد البته در نهایت نیاز به تجربه بازیهای دیگر شرکتها خواهید داشت که آنها نیز ممکن است در گیم پس وجود نداشته باشند، البته از زمانی شکرت Bethesda به مایکروسافت پیوسته لیست بازیهای گیم پس بسیار گستردهتر از قبل شده است.
+ مزایا و معایب استفاده از این سرویس
+ امکان تجربه بازیها به صورت اشتراکی و با هزینهای کمتر
+ حق استفاده از مجموعهای در حال گسترش از ۱۰۰ بازی ویدئویی
+ امکان استفاده از Xbox Live Gold که امکان بازی به صورت آنلاین را میدهد
+ ۱۰ درصد تخفیف برای خرید دائم بازیهای داخل لایبرری و ۲۰ درصد تخفیف برای محتواهای اضافه آن
- نیاز به دسترسی به اینترنت دارد
+ نیتجهگیری
در حال حاضر سرویس گیمپس برای کاربران Xbox یک لطف بزرگ از طرف مایکروسافت است. استفاده از این سرویس مزایایی بسیاری دارد و به شما اجازه تجربه سرویسها و بازیهای آنلاین را به صورت قانونی میدهد.
ترکیبی از کنسول Xbox Series S و سرویس Game Pass ارزانترین راه برای تجربه نسل جدید از بازیها، آن هم به صورت کامل است. شاید این بزرگترین دلیل برای محبوبیت و گسترش این سرویس در ایران باشد.
تاریخ انتشار : ۷ اسفند ۱۴۰۱
#معرفی #گیمپس
نوشته شده توسط : امیرحسین ارشادیان