شرکت Precision Neuroscience رقیب تراشههای مغزی ایلان ماسک، اولین آزمایشات انسانی خود را شروع کرد
شرکت «Precision Neuroscience» که یکی از رقبای بزرگ شرکت ساخت و توسعه تراشههای مغزی از ایلان ماسک، یعنی «Neuralink»، اولین آزمایشات انسانی خود را آغاز کرده است.
چند روز پیش این شرکت خبر از پروسه کار گذاشتن این تراشهها بر روی مغز ۳ فرد کرد. این شرکت را میتوان یکی از بزرگترین رقبای Neuralink دانست که اولین مطالعات بالینی سیستم ایمپلنت عصبی را با موفقیت کامل پشت سر گذاشته است.
اما شاید برای شما این سوال مطرح شود که این تراشههای مغزی درواقع چه کاری انجام میدهند؟
این تراشههای پس از اتصال به سیستم عصبی میتوانند پیامهایی را به کامیپوتر و دستگاههای دیجیتالی مخابره کنند. در آینده با استفاده از این ارتباط میتوان بسیاری از مشکلات عصبی، بینایی، حرکتی و حتی ناتوانیهای ذهنی را درمان کرد.
Precision Neuroscience موفق شد ۱۰۲۴ الکترود بسیار زیر به اندازه ۱ متر مربع را به لایه ۷ قشاع مغز متصل کند. این الکترودها از تراشههای بسیار انعطاف پذیر ساخته میشوند که با سطح و بافت مغز هم خوانی داشته باشد.
برای کاشت در مغز و برداشتن آن باید از جراحان متخصص این رشته استفاده میشود و برای همخوانی بهتر با سطوح مغز این تراشه در عین انعطاف ضخامتی معادل یک پنجم ضخامت موی سر انسان را دارد.
هدف نهایی از این آزمایش ثبت فعالیتهای مغز در قالب اطلاعات است. در ادامه این کمپانی ادعا کرد که این فناوری و آزمایش قدمی بزرگ برای افرادی است که از بیماریها و نقصهای عصبی رنج میبرند و میتواند راهی برای درمان همیشگی این گونه بیماریها باشد.
به گفته دکتر کُنراد مدیر ارشد محقق تحقیقات در دانشگاه داروی غرب ویریجنیا : « این آزمایش موفقیتی بزرگ و شگفت انگیز بود، به گونهای انگار شاهد تفکرات بیمار بودیم ».
حال به نظر میرسد این شرکت قصد دارد تعداد بیمارهای تحت درمان و آزمایش را از ۳ به ۵ نفر افزایش دهد. دیگر مراکز این شرکت در مرکز درمان مانت سینای در نیویورک و بیمارستان مرکزی بوستون فیلادلفیا قرار دارد، که به احتمال بسیار افراد جدید در این مراکز بستری خواهند شد.
حالا پس از این آزمایش موفقیت آمیز، کمپانیهای دیگر به خصوص «Neuralink» جرئت بیشتری برای انجام آزمایشات انسانی پیدا کردهاند پس به زودی شاهد آزمایشات بیشتر و موفقیتهای بیشتر در این زمینه خواهیم بود.
تاریخ انتشار : ۷ تیر ۱۴۰۲
#خبر #تکنولوژی
نوشته شده توسط : امیرحسین ارشادیان