معرفی کنسول بازی مایکروسافت Xbox Series S
زمانی که PlayStation 1 و Sega Saturn عرضه شدند همه فکر میکردیم تا ابد این دو شرکت رقیب هم بمانند. اما زمانی که PlayStation 2 عرضه شد خبری از سگا نبود در عوض کنسول جدیدی قدرت نمایی میکرد. نام این کنسول Xbox بود محصول یکی از قدرتمندترین شرکتهای دنیا یعنی مایکروسافت بود. بعد چندین سال کنسول Xbox مایکروسافت به یکی از بزرگترین رقیبان سونی بدل شد. با اینکه در نسل هشتم سونی موفق به فروش بیشتر نسبت به مایکروسافت شد که البته دلیل آن هم قیمت زیاد کنسول مایکروسافت نسبت به کنسول سونی بود اما در این دوره به نظر میرسد مایکروسافت از اشتباهاتش درس گرفته و به جای یک کنسول دو کنسول در ابتدا نسل نهم عرضه میکند، Xbox Series X هم بسیار قدرتمند است و هم قیمت بیشتری دارد و Xbox Series S که قیمت مناسبتری دارد اما تمام بازیهای نسل نهم را با کیفیت 4K اجرا میکند.
بدنه
کنسول بازی مایکروسافت Xbox Series S بسیار ظریف و زیبا است وزن زیادی ندارد و بسیار قابل حمل است. این کنسول اولین کنسولی است که از پلاستیکهای بازیافتی یا PCR ساخته شده است. ابعاد این کنسول ۶۵ × ۱۵۱ × ۲۷۵ میلیمتر است و میتوان گفت تا به امروز کوچکترین کنسول نسل نهم یا حتی نسل هشتم میباشد. سونی کنسول PlayStation 5 را به با دو نسخه متفاوت عرضه کرد دیجیتال و دیسک خور، این درحالی است که مایکروسافت Xbox Series S را تنها به صورت دیجیتالی عرضه میکند و Xbox Series X هم تنها به صورت دیسک خور عرضه میشود. Xbox Series S ظاهر بسیار سادهای دارد فقط با رنگ سفید عرضه میشود و تنها چیزی که بر روی بدنه آن مشاهده میشود دکمه اتصال به دسته، یک درگاه USB و دکمه لمسی با لوگوی Xbox برای روشن خاموش کردن دستگاه است.
پلتفرم
شاید بسیاری این تصور را داشته باشند که Xbox از سیستم عامل Windows استفاده میکند، اما این تصور غلط است. مایکروسافت برای کنسول خود سیستم عاملی را بر اساس حالت ظاهری Windows طراحی کرده که البته شباهت بسیار زیادی به Window 10 نیز دارد، اما این سیستم عامل Windows نیست و با عنوان ساده XSS یا Xbox system software معرفی میشود. این سیستم عامل به صورت مشترک برای هر دو کنسول Xbox Series S و Xbox Series X وجود دارد. اما سخت افزار این دو کنسول تفاوتهای بسیار زیادی دارد. با اینکه این کنسول ظاهر کوچکی دارد نباید به هیچ وجه آن را دستکم گرفت، این کنسول از یک پردازنده مرکزی ۸ هستهای AMD Zen 2 در ۳.۶ هرتز استفاده میکند این در حالی است که پردازنده Xbox Series X هم از همین نوع اما ۳.۸ هرتز است. پردازنده گرافیکی آن Custom AMD Radeon RDNA 4 Teraflops, 20 CUs با سرعت پردازش ۱.۵۵ هرتز است و قادر است از قابلیت Ray Tracing نیز پشتیبانی کند. این کنسول بسیاری از بازیها را میتواند تا کیفیت 4K و تا ۱۲۰ فریم بر ثانیه اجرا کند.
حافظه
کنسولهای نسل ۸ در ابتدا با هارد ۵۰۰ گیگابایتی معرفی شدند. اما با افزایش حجم بازیها متوجه آن شدیم که در این نسل ۵۰۰ گیگابایت به هیچ وجه کافی نیست. به عنوان مثال اگر بازیهایی مانند Red Dead Redemption 2 و Call of Duty Modern Warfare را روی کنسول خود نصب میکردید به راحتی بیش از ۵۰٪ فضای کنسول شما اشغال میشد. این موضوع برای نسل گذشته مشکل ساز بود، اما به نظر ما برای نسل ۹، نبودن فضای کافی یک مسئله بسیار بزرگ است. متاسفانه با اینکه هر سال حجم نصب بازیها افزایش پیدا میکند، مایکروسافت تصمیم گرفت برای جلوگیری از افزایش هزینه در کنسول Xbox Series S از هارد ۵۰۰ گیگابایت SSD استفاده کند. البته باید گفت قیمت هاردهای SSD بسیار بیشتر از هاردهای HDD است. با این حال مایکروسافت برای کاربرانی که بر روی کنسول خود با مشکل فضا رو به رو هستند هاردهای به صورت جدا عرضه میکند که نسبتاً گران هستند. هارد به کار رفته در هر دو کنسول مایکروسافت سفارشی هستند تا برای قابلیتهایی مانند Quick Resume عملکرد بهتری داشته باشند. یکی از دیگر تفاوتهای میان Series X و Series S مشخصات RAM است. Xbox Series S از RAM ۱۰ گیگابایت GDDR6 استفاده میکند که به نظر میرسد تا آواخر این نسل بتواند بدون هیچ دردسری بازیها را اجرا کند اما برای Series X از ۱۶ گیگابایت RAM استفاده شده.
ارتباطات
کنسول بازی مایکروسافت Xbox Series S مانند کنسولهای دیگر برای اتصال به دسته از فناوری بلوتوث استفاده میکند اما متاسفانه برای اتصال هدفونهای غیر مایکروسافت نمیتوان از این ویژگی بهره برد. برای اتصال اینترنت یا شبکه میتواند از درگاه Ethernet در پشت دستگاه استفاده کرد. علاوه بر آن دو درگاه USB به همراه یک درگاه HDMI در پنل پشتی آن قرار دارد. همانگونه که در بخش حافظه توضیح دادیم Series S میتواند برای اجرای بازیها بیشتر از هارد مخصوص مایکروسافت استفاده کند که درگاه اتصال آن نیز در پنل پشتی کنسول قرار دارد. این دستگاه همچنین از طریق Wi-Fi میتواند برای اتصال به شبکه و یا اینترنت استفاده کند. اما هیچ گونه درگاه به خصوصی برای اتصال Kinect وجود ندارد و برای اتصال آن باید مبدل مخصوص برای درگاه USB تهیه کرد.
سایر
یکی از جالبترین قابلیتهایی که به کنسولهای نسل نهم مایکروسافت اضافه شده قابلیت Quick Resume است. این قابلیت این امکان را به شما میدهد چند بازی را به صورت همزمان باز نگهدارید یا حتی کنسول را در حالت نیمه خاموش قرار داده و بعداً از ادامه آنها را اجرا کنید، ویژگی که در کنسولهای نسل قبل و هنوز در کنسول سونی PlayStation 5 ممکن نیست. یکی دیگر از موضوعات بسیار مهم در خرید این کنسول که خود ما عاشق آن هستیم قابلیت Backwards Compatibility است. این قابلیت دوست داشتنی به شما این امکان را میدهد علاوه بر اجرای بازیهای نسل ۸، بازیهای Xbox 360 و اولین Xbox را روی کنسول خود اجرا و بازی کنید و از تجدید خاطرات با بازیهای قدیمی حسابی لذت ببرید. GamePass یکی دیگر از ویژگیهایی است که میتوانید با خرید Xbox Series S از آن نهایت لذت ببرید. GamePass در واقع یک اشتراک است که بیش از ۱۰۰ بازی را برای بازی در اختیار شما قرار میدهد و شما با پرداخت ماهانه هزینه بسیار کمی میتوانید از تجربه این بازیها لذت ببرید. این قابلیت شاید یکی از بزرگترین دلایل فروش بیشتر این کنسول به نسبت سونی در ایران باشد.
همیشه به لحاظ راحتی استفاد، دستههای Xbox نسبت به PlayStation عملکرد بسیار بهتری داشتند ولی باید این موضوع را در نظر گرفت که هیچ پیشرفت چشمگیری نیز در این دستههای حاصل نمیشود! در حالی که PlayStation قابلیتهای بسیاری به دسته خود اضافه کرده اما همچنان شما برای استفاده از دسته Xbox باید به آن باتری قلمی بزنید! به نسبت دسته Xbox One این دسته کمی برای بازی راحتتر شده و از سیستم ویبره بسیار پیچیدهتر و دقیقتری بهره میبرد اما همچنان دسته DualSense نمیشود.
مزایا و معایب
+ کوچکترین Xbox ساخته شده!
+ بسیار قدرتمند و در عین حال بی سرو صدا
+ انتقال فایل بسیار راحتتر به نسبت PlayStation
+ پشتیبانی از قابلیتهای Quick Resume و Backward Compatibility
- هارد ۵۰۰ گیگابایتی که بسیار زود پر میشود!
- فناوری تاریخ گذشته در دستهبازی
جمع بندی هایتوکسی
به صورت کلی باید گفت بله! این کنسول واقعاً ارزش خریدن را دارد. یکی از کم هزینهترین کنسولهای بازی حتی نسبت به کنسولهای نسل ۸ بسیار ارزانتر است و قابلیتهای بسیار زیادی را ارائه میدهد. این کنسول تا به امروز کوچکترین کنسول نسل نهم است با این حال بسیاری از قابلیتهای برادر بزرگتر خودش یعنی Xbox Series X را دارد. به لطف پشتیبانی از Ray Tracing بازیها به شکل فوقالعاده زیبایی روی این کنسول اجرا میشوند و به لطف GamePass میتوانید بازیهای بسیار زیادی را به صورت قانونی تجربه کنید. از نظر ما برای شروع میتواند بهترین کنسول برای نسل نهم باشد.
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۴۰۱
#بازی #سونی
نوشته شده توسط : امیرحسین ارشادیان